Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2011 14:19 - Седим и си мислим
Автор: hassannouri60 Категория: Политика   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
1



 Тъжно ми е! Тъжно ми е за България!

Слушам по телевизии и Народно събрание словоблудства и интересчийски умотворения. Няма идеали, няма народолюбие, няма морал! Трайно и завинаги е убит през последните шестдесет и пет-шест години!

 

Защо, лъжезащитници на народа, не се ударите с чук по кратуните и не кажете „Стига гавра с народа български!” Всички сте чели дебели книги, поне пет идеологически, а колко са популярни? Знаете, че другаря Маркс ни е завещал как да обясняваме процесите и явленията. Ами: причина – следствие – заключение. Нямам спомен трезвомислещ политик от далечното и близко минало да е обяснил някакъв процес по този начин. Бесен съм ви!

 

Да ви помогна:

  1. Структура на икономиката през последните 66 години – 4 завода за черни и цветни метали, 4 азотно-торови завода, гаче вегетиращите могат да се хранят само с боб? Само да се бяха сетили турските терористи! Голяма трагедия щеше да бъде! Колко завода за консервна промишленост имахме – много, но произвеждаха ли продукция, конкурентноспособна на западния пазар, за арабския свят? За СССР – да, и то от неволя вземана! Туризъм, обслужване на ориенталскониво – като дойдеха едни от братска страна, на които им пратихме танкове, през зъби „окупанти” и т.н. до изчерпване...
  2. Икономически показатели – да е казал някой публично, какъв е дела на всяка част от икономиката за формиране на брутния национален продукт? Нямам спомен. Със сигурност твърдя и се хващам на бас за по 1 лв, че това е селското стопанство с различните му форми – от АПК до самозадоволяване – след работа в завода, пръскачката на гръб и те ти още принос към ВБНП.
  3. Направете икономически анализ на производствата – норма на рентабилност, ако покажете 22% и нагоре, акто са ни учили, ще ме успокоите, но 1986 год. моето подопечно имаше 11% на този показател, а беше едно от спокойните и добри такива.

 

Ако ми докажете, че мантрите трудова -  дисциплина, уплътняване на работното време, производителност на труда, качество и количество на произведената продукция, ефективност на производството, са слова, неизричани ежеминутно в преса и ефир и че те са нямали нищо съществено в охарактеризиране на носталгичната ни икономика – извинете.

 

Ако подходите умно на по-горното, докажете, че при пазарна икономика може да съществуват тридесет и трите военни завода, осъществили дълг към България 4-5 милиарда долара в братските Ирак, Никарагуа, Либия и постоянните воюващи племена по арабския и африкански свят и Латинска Америка.

 

За каква икономика говорите, умници, когато технологията и техниката е открадната от Германия предвоенна такава, с помощта на която си отиваха от този свят неостарели българи? Осмелил ли се е някой да заяви колко е смъртността в радиус на 5км от факела на заводските комини, бълващи олово, цинк и кадмий, колко са малформациите?

 

Ако не друго, опитът на чуждите умове на икономиката, то съветския академик Тересченко да бяха чели, да каже как се прави смислена икономика, осигуряваща принаден продукт. Как се заплаща стоката стоката труд, а не хвалбата за евтината работна ръка.

 

Няма да ви измъчвам с незнанието за пазарна икономика на корифея в американската икономика Джуран. Ще ви кажа, че според него след всеки произведен и пазарно реализиран продукт до 3 години не излезе ли друг с по-високо качество и по-ниска цена (въз основа на производителност на труда). То след 5год. стопанската  единица фалира. Дайте примери за това в социалистическата и сегашната ни икономика.

 

Умно го измислиха хитреците, като няма кой завоевател да ни вземе скрапа, ние да си го вземаме вече 21 година, защото това е целта – първосигналност, чалга, наркотици и мутри. Ако има някой, който да покаже стремеж към излизане, то манипулаторите с прийомите на тренираното говорене ви обясняват, че последният е най-виновен („затова е моята песен”). Да знаете, че другарят Маркс ме е научил да си ги обяснявам с причина-следствие-заключение.

 

Кажете на патриотите от СКАТ, че ако искат да спасят България, да прочетат това, което съм написал още преди 2 години – друг път за спасяването на Родината няма. Всички партии са опасни за България.

 

Да не се крият зад конституция, демокрация и Брюксел. За пореден път ние може да ги спасим, както се е случвало във вековете. Както казваше един умен колега от братска Чехословакия по този повод: „Добре, че сме били под Австро-Унгарско”, а аз му казвам, че ако са били на нашия хал, едва ли щяха да оцелеят.

 

Икономиката ни е колкото тази на една голяма фирма от пазарната икономика, а тя се ръководи и управлява по този писан от мене начин – всеки е отговорен пред този, който го е назначил. Полезно, отговоорно и ефективно ръководство. Да си представим, че в такава фирма се разиграват ситуациите от нашенската действителност. Абсурд е фирмата да просъществува!

 

Кажете на Брюксел, че Балканите могат да им бъдат полезни само така. Примерите са очевадни – неотдавна Сърбия, сега Гърция, неслучайно Турция изважда религията. Както беше казал един съветски поет (името на който не си спомням): „Вземи от човека всичко и после му давай по лъжичка – и ти ще бъдеш за него най-големия благодетел”.

 

На „патриотите” от СКАТ мога да им кажа, че са изостанали с технологията. Нямат в Интернет нито един сайт, а връзката е телефонна, трудно осъществима, избирателна и цензурирана. Ако греша, моля за извинение.

 

Ако, след като прочетете това, псувате науми се подсмихвате ехидно, то аз с ирония мога да твърдя, че демокрацията ще запомня с „огромното значение” на словата, изречени от „амазонките” в една партия (ама че мъже!) „Я излез навън да ти шибна 2 шамара!” към достолепния мъж Стефан Савов, който по интелект и ерудиция ще ги сгъне и пъхне в малкото си джобче. „Я излез навън да се разберем като мъже” Името не го знам. Ако ми се беше случило, хипотетично, това, чарковете и с метла и лопата щяха да събират. „Твоята алчност ще те провали” – парадокс:тази кадърна социалистка, която компетентно защити България заедно с другата мадам Кунева  там, където трябва. То в съседна Гърция се получават субсидии и за магаретата, по 40лв на глава, да не говорим, че за почти всичко субсидията е на себестойност и близо до това. Компетентни и родолюбиви словесни онанисти (в техен стил съм).

 

Ако всичко това е утопия, то: сутрин преди заседания и държавно служене и след работа като мантра да се повтарят з аедна минута заветните слова над Народното събрание и „Ако наруша тези слова да ме достигне гнева на народа и Божието наказание” (то винаги се случва).

 

Ако и това е прието с ирния, то прочетете мъдростите, изречени от икономиста родолюбец Атанас Буров. От полза ще ви бъде „Родолюбци” – четете я като Библия!

 

 

Хасан Нури.

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hassannouri60
Категория: Политика
Прочетен: 14831
Постинги: 6
Коментари: 3
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930